Bæredygtig familieferie i Nordjylland

Bæredygtig familieferie i Nordjylland

januar 11, 2021 0 Af Helle Jensen

Ny ferieform tilbyder bæredygtig familieferie i Nordjylland og skaber ekstra kapacitet i nordjysk højsæson

Vilgurd Familiecamp er et helt nyt koncept for børnefamilier, der gerne vil holde en bæredygtig familieferie. I ugerne 27, 28 og 29 bliver Ingstrup Efterskole i Nordjylland omdannet til familiecamp, med stemningen fra familiehøjskolen, maden fra badehotellet og friheden fra det klassiske sommerhus.
Stedet ligger godt placeret – kun 800 meter fra vandet! Konceptet skaber samtidig ekstra kapacitet i det nordjyske ferieland på et tidspunkt, hvor alt normalt kan være booket.

SE OGSÅ: Find feriecenter i Jylland

Et godt familievenligt sted

Ifølge manden bag projektet – Uffe Troelsen – Er der er et behov for flere steder i Danmark hvor børnefamilier kan holde ferie uden at gå på kompromis med alle de bæredygtige valg de træffer i hverdagen. Det kan dog være svært at finde nye steder, for kapaciteten i det nordjyske sommerland er typisk fyldt helt ud i højsæsonen.
Ved at leje sig ind på et sted som Ingstrup Efterskole, der normalt står tomt i sommerferien, kan Vilgurd slå dørene op til et lille og nyt feriested kun 800 meter fra Grønhøj Strand. På den måde kan den eksisterende kapacitet udnyttes på Ingstrup Efterskole, med en god attraktiv beliggenhed med 48 familieværelser – alle med eget bad og toilet.

Bæredygtig familieferie

Dermed får børnefamilier muligheden for at holde en aktiv familieferie i hjertet af det nordjyske med god samvittighed. Da der samtidig holdes et fokus på økologi og lokale råvarer.

”Hele Nordjylland er et stort og helt fantastisk spisekammer – i vand og på land. Jeg har udvalgt nogle lokale producenter, som jeg ved kan levere alle de råvarer, man normalt kun kan drømme om.”

Uffe Truelsen – kok og manden bag Vilgurd

Sådan siger Uffe Truelsen og fortsætter:

”Min kone og jeg har selv jagtet en bæredygtig ferieform, hvor man som børnefamilie har kunnet nyde friheden og praktikken fra all inclusive uden at gå på kompromis med de værdier vi har i hverdagen. De råvarer og den madkvalitet vi selv drømmer om at blive mødt med, når vi holder ferie, kommer vi til at servere – også for børnene, for de fortjener næsten mere end alle andre at spise godt på ferien og måske smage på nye ting.”

Bæredygtig madlavning i Vilgurd Camp (Foto: Vilgurd Camp)
Bæredygtig madlavning i Vilgurd Camp (Foto: Vilgurd Camp)

Stedet går efter en en familiær stemning, tid til familien og et nyt fællesskab med naboen – Alt sammen med til at skabe en sommerferie der er værd at rejse efter. Samtidig vil Vilgurds aktivitetspiloter sørge for masser af aktiviteter i en blanding af morgenyoga, tons i hallen, flødebolleværksted, et 16 meter højt klatretårn, kreacafé og sanketure.

Familiecampen afvikles uge 27, 28 og 29 – Læs mere om familie-campen her.

Kort om Vilgurd

Vilgurd er sat i verdenen for at lave pop-up-oplevelser i lokaler og på steder, der normalt ligger stille i de perioder, hvor vi skaber nyt liv. Vi vil ikke bygge nyt, hver gang vi får en god ide. I stedet ønsker vi at bidrage til at skabe bedre økonomiske forudsætninger for vores værter. Vilgurd er en knopskydning af konsulentfirmaet Køkkenkultur, et konsulentfirma der arbejder med at implementere mere bæredygtighed i alle de store køkkener i Danmark.

Spørgsmål og svar om bæredygtig familieferie:

Hvad er en bæredygtig famileferie?

En bæredygtig famileferie er en ferie hvor der benyttes klimavenlige løsninger. Det kan være elbil, lokal mad, genbrugsmaterialer m.m.

Hvad er Vilgurd familiecamp?

Vilgurd familiecamp er en ferie på familiehøjskole i Nordjylland – læs mere i artiklen.