Zoologisk have København fejrer fødselsdag

Zoologisk have København fejrer fødselsdag

september 16, 2021 0 Af Helle Jensen

Zoologisk have København fejrer fødselsdag: Zoologisk have København fylder år mandag d. 20. september – Men det er ikke en helt almindelig fødselsdag. Parken fylder nemlig hele 162 år! Fødselsdagsfesten starter dog allerede i weekenden inden, med musik og pandakram.


TIP:
Find flere attraktioner i Ferie og Børn’s kort over attraktioner i Danmark


Fødselsdagssang fra Zootårnet

I første omgang danner Zootårnet rammen om fejringen af den gamle have, når zoologisk have København fejrer fødselsdag. Fødselsdagen markeres fra lørdag og søndag d. 18. og 19. september.
Som det jo hører sig til når der er fødselsdagsfest, vil Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Børnekor synge fødselsdagssange ved foden af det gamle ikoniske zootårn. Når fødselsdagssangene er sunget og festen er i gang, vil ZOOs jazzband tage over og sende deres hyggelige toner ud over Haven fra placeringen helt oppe i Zootårnet. 🇩🇰🎷🎼

Zootårnet i Zoologisk Have København (Foto: Neel Andreasen)
Zootårnet i Zoologisk Have København (Foto: Neel Andreasen)

Krammere og en god start på efterårssæsonen

Er man til store bjørnekram – Så kan man glæde sig til at møde København ZOOs store panda-maskot. Panda-maskotten deler pandakram ud til alle, der har lyst til at begynde dagen i ZOO på den bedst tænkelige måde.

Hos København ZOO ser administrerende direktør Jørgen Nielsen frem til festdagene, men han betragter fejringen af parkens 162-årige fødselsdag, som mere end bare en fødselsdag i rækken:

”Når vi slår dørene op til vores fødselsdagsuge, er det samtidig en markering af, at det går mod lysere og mere muntre tider. Både i ZOO og resten af landet. Vi glæder os derfor helt vildt til at tage imod vores gæster uden forbehold, og tænk engang, så føles det pludselig som en fest, at vores dyrepassere og guider igen kan bruge alt deres energi og krudt på noget af det de er bedst til og elsker mest: samle gæsterne omkring sig for at fortælle historier om verdens dyr.”

siger Jørgen Nielsen.

Fødselsdagsugen markerer samtidig startskuddet til København ZOOs efterårssæson. Her kan man bl.a. opleve Christian Gintbergs forrygende populære Dinoshow, koncert med Karla, Kulturnat med skaldyrsmiddag og op mod 20.000 gæster, efterårsferie med sjove rekorder i dyrenes verden, indvielsen af et nyt anlæg til tukaner og ankomst af nye avlshanner både hos elefanter og næsehorn.

”Vi vil gøre alt for at indhente det tabte fra foråret, og det gør vi ved at sætte skub i alle de planer og events, der har ligget i skuffen de seneste 18 måneder. Det bliver skønt at fylde Haven med gæster igen,” afslutter Jørgen Nielsen.

Fødselsdagsprogram i Zoologisk Have København:

 • Lørdag den 18. september og søndag den 19. september: 
  Zookortdage – Zookortholdere kan tage en gæst med gratis én af de to dage
 • Lørdag kl. 10-11:
  Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Børnekor synger fødselsdagssange ved Zootårnet
 • Lørdag kl. 11, 14 og 16:
  Kristian på sporet af dinosaurerne i Elefanthuset
 • Lørdag & søndag kl. 11-15:
  Jazz i Zootårnet
 • Lørdag & søndag kl. 11-15:
  Lav sjove dyremasker i Club Crea-workshoppen på Villaens terrasse
 • Lørdag & søndag kl. 11-15:
  Pandaen hilser på gæsterne ved Zootårnet

… Og selvfølgelig masser af dyrefodringer og fortællinger fra dyrenes verden som det hører sig til med en tur i Zoologisk have 🙂

Kilde: Zoologisk Have København