Tivoli Friheden inviterer til Blomsterfestival

Tivoli Friheden inviterer til Blomsterfestival

juni 17, 2020 0 Af Martin Fisker

Tivoli Friheden præsenterer nu landets største Blomsterfestival.
Fra d. 1 juli til d. 31 juli præsenterer kommer sanseoplevelsen i fokus, når børn og voksne gæster kan se, mærke, dufte, smage og tænke blomster på en helt ny måde – det hele samlet i en forlystelsespark med flere tusinde blomster.

I Sommeferien fra 1- juli til 31. juli kan du tage i Tivoli Friheden og opleve et sandt blomstermekka fylde alle afkroge af den gamle forlystelsespark. Flere tusinde blomster vil vokse op af forlystelserne, sno sig rundt om træerne og vælte ud af skraldespandene. Børn og voksne gæster får mulighed for at opleve blomster på nye måder – som via mad, kunst, traditioner, historie, miljøaktivisme og meget andet.

Ferie og Børn har tidligere besøgt Tivoli Friheden og har kvitteret med hele 4 stjerner – se mere her

Tivoli Friheden i grøn topform

Blomster kan meget mere end blot, hvad øjet ser, og for Tivoli Friheden indeholder den nye satsning også meget mere end blot pæne blomster. Det handler om at skabe æstetiske oplevelser, hvor sanserne kan få frit spil.

”Inspireret af den succes vi har haft med store events som Fed Fredag, Halloween og Jul i Friheden, satser vi nu på at skabe en ny sommertradition, der er i pagt med Frihedens DNA og som udspringer af parkens smukke omgivelser; Friheden er både en oase midt i naturen – og tæt på hjertet af Aarhus. Blomsterfestivalen bliver et æstetisk åndehul, hvor vi under forskellige temaer vil pirre alle sanser og komme helt ind under huden på vores gæster.”
Fortæller Henrik Ragborg Olesen, Direktør i Tivoli Friheden.

Pariserhjulet i Tivoli Friheden (Foto:Tivoli Friheden)
Pariserhjulet i Tivoli Friheden (Foto:Tivoli Friheden)

Events og Workshops

Hele juli kan de besøgende i Tivoli Friheden opleve en række inspirerende events og workshops i naturens tegn.

 • Hver mandag, onsdag, fredag og søndag arrangeres der “Plant dit eget træ”-workshop, hvor både børn og voksne kan plante sit eget fersken- eller abrikos-træ, som man kan tage med sig hjem. 🌱
 • Onsdage i Juli (d. 1/7 undtaget) vil Charlotte fra Bug Amok holde madkurser under overskriften ’Insekter på menuen’, hvor både store og små, der er nysgerrige på spiselige insekter, kan få smagsprøver. 🐜
 • D. 5. juli afholdes Blomstercup, hvor blomsterdekoratører dyster om at blive kåret som den mest kreative. 🌸
 • D. 12. juli er der Torvedag – denne dag byder på haveinspiration fra danske gartnerier samt en blomsterbinder-workshop. 💐

Talks med blomstereksperter

 • Hver tirsdag:
  Rundt om i parken kan man finde små inspirationshaver, som blandt andet designer og forfatter til bogen ’Naturhaven’, Katrine Turner, står bag. Hver tirsdag under festivalen vil hun holde en talk, hvor hun fortæller om vilde naturhaver og giver tips og tricks til havelivet.
 • Hver Torsdag:
  Den aarhusianske havemand Claus Dalby vil hver torsdag også give sit bud på, hvordan han skaber et frodigt univers udelukkende af blomsterkrukker – den såkaldte krukkehave.
 • 28. og 29. juli:
  Foredrag med Signe Wenneberg, haveblogger og hverdagsaktivist, der deler ud af sin inspiration til små handlinger, der kan gøre en grøn forskel og fortæller om have-aktivisme.

Et blomsterfyldt Tivoli Friheden

Blomster-oplevelsen starter allerede ved hovedindgangen, hvor indgangsbuerne er omdannet til en spektakulær blomsterinstallation i forskellige former og farver. Her møder du også en seks meter høj lilje, og når du kommer forbi Svanesøen vil to talende træer stå klar til at fortælle historier om Tivoli Friheden.

Rundt omkring i parken vil den internationalt anerkendte fotograf Stine Heilmann og blomsterdekoratør Anette von Einem pakke Tivoli Friheden ind i farver og skønhed, når de skaber forskellige kunstinstallationer, skabt af blomster og planter. Missionen med kunstværkerne er at sprede glæde og en tro på, at verden snart vil blomstre igen. 🥀

LÆS OGSÅ: Jul I Friheden

3 hurtige spørgsmål om Blomsterfestival i Tivoli Friheden

Hvornår er der Blomsterfestival i Tivoli Friheden?

Blomsterfestivalen i Tivoli Friheden kan opleves fra 1. juli til 31. juli. Og åbningstiderne er de samme som for resten af parken.

Kan man tage børn med til Blomsterfestival i Tivoli Friheden?

Tivoli Frihedens Blomsterfestival er også for børn. Der er løbende events og workshops hvor børn også kan deltage.

Koster det ekstra for at deltage i Blomsterfestivalen?

Prisen er den samme som normalt. Når indgangsbilletten er betalt kan du deltage workshops, events, talks og nyde de flere tusinde blomster i Tivoli Friheden.

To nye forlystelser

Udover Blomsterfestivalen som kan opleves hele juli – kan Tivoli Friheden i år præsentere to nye forlystelser: Himmelrum og Svævebanen. 
Himmelrum er kommet til som erstatning for den tidligere Pegasus-forlystelse. Her bliver de modige gæster drejet 360 grader rundt i 25 meters højde og med en hastighed på hele 17 omgang pr. minut.!
– Højdekrav: 140cm

Svævebanen tager gæsterne på en 100 meter lang svævetur gennem parken med garanti for sus i maven. Svævebanen ender på toppen af Sky-Tower, hvor der er rig mulighed for at nyde udsigten.
– Højdekrav: 100cm ifølge med voksen og 140cm alene.

Tag sikkert i Tivoli Friheden

Myndighedernes retningslinjer følges, og nye systemer er med til at sikre afstand mellem de enkelte grupper og familier både på stierne, ved spisestederne, ved spil og forlystelser m.m.
Der er også øget afskærmning mellem gæster og medarbejdere, fokus på rengøring og håndhygiejne – Derudover kører nogle af forlystelserne også med nedsat kapacitet.

Kilde: Pressemeddelelse