Skiferie for første gang

Skiferie for første gang

januar 26, 2020 0 Af Helle Jensen

Skal du på skiferie for første gang? Så får du her nogle gode råd til hvordan du kommer godt igang.

Er du i tvivl om det med skiferie er noget for dig? – så kræver det blot at du har mod på at kaste dig ud i en udfordring – For alle kan stå på ski – Og der findes ikke (så vidt jeg ved) anden form for aktiv ferie, hvor hele familien kan være med på samme vilkår.

Med en ferie på ski får du her 5 gode grunde til at omkring 500.000 danskere hvert år tager afsted på skiferie:

  1. Frisk (bjerg)luft
  2. Motion
  3. Unikke oplevelser som hele familien kan være sammen om
  4. Socialt samvær
  5. Alle I familien bliver udfordret på hver sit niveau.

Kom godt igang med skiudstyr

For nogle kan det dog være svært at komme på skiferie for første gang, da det kræver en hel del udstyr. Har du brug for en pakkeliste til skiferien? – Find den her

Tip: Skal du afsted for første gang, med vennerne, efterskolen, højskolen eller hele familien, så lån så meget udstyr af venner og familie som muligt.

Det er slet ikke nødvendigt at købe sig fattig i nyt og dyrt udstyr. De første par uger på ski er det ikke udstyret der får dig til at se godt ud på pisten – For lige meget om du kommer med helt nyt og super fedt udstyr eller om du kommer med gammelt lånt udstyr – Så vil den første uge eller to på ski gå med at lære at styre de 2 brædder under fødderne nogelunde.
Børn er dog ofte noget hurtigere end voksne til at finde balancen 🙂

Så lån tøj og lej ski og støvler, indtil du ved om skiløb er noget for dig..
Kan du ikke låne, er der masser af gode tilbud på brugt skitøj på diverse brugtportaler hvor du kan starte din søgen efter skitøj.

Start din søgning her:

På ski mod nord

Udsigt over hytter i Hafjell
Udsigt over hytter i Hafjell

Nordpå i Sverige og Norge finder du med afstand de bedste begynder bakker – Her er bjergene ikke så høje og løjperne (pisterne) er typisk ikke så stejle – Det giver mulighed for stille og roligt at lære teknikken. Her er en guide til hvilke pister du skal holde dig til som nybegynder på ski

I Norge og Sverige er der også mange gode og hyggelige overnatningsmuligheder. Her er bla. rig mulighed for at leje en hytte som ligger i kort afstand fra skibakkerne. Det giver mulighed for at samles i hytten til frokost og aftensmad. Dermed får man alle muligheder for at kombinere skiløb med familiehygge.

Tip: Undersøg hvor hytten ligger ifht. lift og skiskole inden du booker. Jo mindre transport og vej at gå – jo bedre. (Specielt for familie med mindre børn)

Skiskole

Skiskole
Skiskole

Skiskoler varierer utrolig meget i kvalitet. Alligevel vil jeg til enhver tid anbefale at benytte den lokale skiskole eller en skiskole udbudt af dit rejsebureau. Specielt i Norge og Sverige er der godt styr på skiskolen og du kan her forvente god kvalitet i undervisningen. Det tager typisk 3-5 dage at lære det basale ved at stå på ski – så kan du komme rundt de fleste steder, bare pisten er bred med god plads til at dreje. 

Når familiens skiferie er bestilt – er det en klar anbefaling at benytte de første dage på en skiskole. Dette gælder både børn og voksne.

Hvis du ikke ønsker at starte på en skiskole, er et fint alternativ at bestille en privat skilærer der kan lære dig de grundlæggende færdigheder.

Når udstyr, rejse og skiskole er på plads – Så er det blot at komme afsted!

Men pas på – du ender med at blive bidt af det 😉

3 hurtige svar til nybegynderen på ski

Hvordan kommer jeg nemmest igang som nybegynder på ski?

– Lån eller lej udstyr – så du kan komme afsted billigst muligt.
– Vælg et skiområde med korte og nemme pister
– Start med undervisning på en skiskole eller privatlærer

Hvornår kan børn starte med at stå på ski?

Børn kan stå på ski når de kan hoppe. Det betyder at balanceevnen er udviklet nok til at kunne styre skiene.

Skal man på skiskole som nybegynder?

Ja – Det er vigtigt at kunne det grundlæggende skiløb og vide hvordan man kommer rundt på pisterne. Dette er for din egen- men også for andres sikkerheds-skyld.