Skiferie for første gang

Skiferie for første gang

december 20, 2021 0 Af Helle Jensen

Skal du på skiferie for første gang? Så får du her nogle gode råd til hvordan du kommer godt igang.
500.000 danskere tager hvert år på skiferie og det er der en god grund til – Det er en fantastisk form for aktiv ferie hvor alle kan være med.

Første gang på ski

For nogle er det en stor beslutning at tage på skiferie for første gang. Der er så meget udstyr man skal have med, der skal lejes ski og støvler – Og hvordan skal det gå med børnene på ski…

Der er heldigvis godt med hjælp at hente 🙂
Udstyret kan du læse mere om her på siden og med gode guider og skiskole for både børn og voksne så fanger de fleste hurtigt det helt basale – Det er lidt som at køre på cykel, når først man fanger det, så kører det bare 😉

En skiferie kræver at du og resten af familien har mod på at kaste dig ud i en udfordring der kræver gå-på-mod og godt humør – For alle kan stå på ski. Dette er en aktiv ferie, hvor hele familien kan være med på samme vilkår.

Når udstyr, rejse og skiskole er på plads – Så er det blot at komme afsted!
Men pas på – du ender med at blive bidt af det 😉

5 fordele ved skiferie

Med en ferie på ski får du her 5 gode grunde til at omkring 500.000 danskere hvert år tager afsted på skiferie:

  1. Frisk (bjerg)luft
  2. Motion
  3. Unikke oplevelser som hele familien kan være sammen om
  4. Socialt samvær
  5. Alle I familien bliver udfordret på hver sit niveau.

3 hurtige svar til nybegynderen på ski

Hvordan kommer jeg nemmest igang som nybegynder på ski?

– Lån eller lej udstyr – så du kan komme afsted billigst muligt.
– Vælg et skiområde med korte og nemme pister
– Start med undervisning på en skiskole eller privatlærer

Hvornår kan børn starte med at stå på ski?

Børn kan stå på ski når de kan hoppe. Det betyder at balanceevnen er udviklet nok til at kunne styre skiene.

Skal man på skiskole som nybegynder?

Ja – Det er vigtigt at kunne det grundlæggende skiløb og vide hvordan man kommer rundt på pisterne. Dette er for din egen- men også for andres sikkerheds-skyld.

Kom godt igang med skiudstyr

For nogle kan det dog være svært at komme på skiferie for første gang, da det kræver en hel del udstyr. Har du brug for en pakkeliste til skiferien? – Find den her

Tip: Skal du afsted for første gang, med vennerne, efterskolen, højskolen eller hele familien, så lån så meget udstyr af venner og familie som muligt.

Det er slet ikke nødvendigt at købe sig fattig i nyt og dyrt udstyr. De første par uger på ski er det ikke udstyret der får dig til at se godt ud på pisten – For lige meget om du kommer med helt nyt og super fedt udstyr eller om du kommer med gammelt lånt udstyr – Så vil de første dage gå med at lære at styre skiene sikkert ned ad bakken.

Lån tøj og lej ski og støvler, indtil du ved om skiløb er noget for dig..
Kan du ikke låne, er der masser af gode tilbud på brugt skitøj på diverse brugtportaler hvor du kan starte din søgen efter skitøj.

Start din søgning her:

Skiferie i norden

Udsigt over hytter i Hafjell
Udsigt over hytter i Hafjell

Nordpå i Sverige og Norge finder du med afstand de bedste begynder bakker – Her er bjergene ikke så høje og løjperne (pisterne) er typisk ikke så stejle – Det giver mulighed for stille og roligt at lære teknikken. Her er en guide til hvilke pister du skal holde dig til som nybegynder på ski

I Norge og Sverige er der også mange gode og hyggelige overnatningsmuligheder. Her er bla. rig mulighed for at leje en hytte som ligger i kort afstand fra skibakkerne. Det giver mulighed for at samles i hytten til frokost og aftensmad. Dermed får man alle muligheder for at kombinere skiløb med familiehygge.

Tip:
Undersøg hvor hytten ligger ifht. lift og skiskole inden du booker. Jo mindre transport og vej at gå – jo bedre. (Specielt for familie med mindre børn)

Skiferie sydpå

Der findes også gode begyndervenlige bakker på de fleste skisportssteder i Østrig, Italien, Frankrig og Schweiz. Det kan dog være en god ide at vælge et hotel eller Chalet i nærheden af lift og skiskole.

Som nybegynder får man typisk lyst til et afbræk fra ski og sne, så de ømme muskler kan slappe af. Her er specielt de østrigske skisportsteder kendt for de termiske bade, som kan være en perfekt tilføjelse til den første skiferie.

Tip:
Vær opmærksom på at skiskoler i Østrig, Schweiz, italien og Frankrig er ikke altid med Dansk skilærer – Spørg derfor rejsebureauet om hjælp til at finde den rette skiskole.

Skiskole

Skiskole
Skiskole

Skiskoler varierer utrolig meget i kvalitet. Alligevel vil jeg til enhver tid anbefale at benytte den lokale skiskole eller en skiskole udbudt af dit rejsebureau. Specielt i Norge og Sverige er der godt styr på skiskolen og du kan her forvente god kvalitet i undervisningen. Det tager typisk 2-5 dage at lære det basale ved at stå på ski – så kan du komme rundt de fleste steder, bare pisten er bred med god plads til at dreje. 

Når familiens skiferie er bestilt – er det en klar anbefaling at benytte de første dage på en skiskole. Dette gælder både børn og voksne.

Hvis du ikke ønsker at starte på en skiskole, er et fint alternativ at bestille en privat skilærer der kan lære dig de grundlæggende færdigheder.

God fornøjelse 🙂