Unikke naturrige overnatninger i Nordjylland

Unikke naturrige overnatninger i Nordjylland

april 27, 2021 0 Af Helle Jensen

Cirkusvogne, træhytte og svævende telte – Find naturrige overnatninger i Nordjylland.

Hvis man kan fremhæve noget som trods alt er positivt ved coronapandemien – Så er vi blevet bedre til at komme ud i naturen og det er dermed blevet et fælles åndehul for mange danskere. Det har øget populariteten af overnatninger i naturen – som for eksempel campingpladser og shelters. Men nordjylland byder også på specielle og unikke naturrige overnatningsmuligheder i det fri, hvor der er rig mulighed for at koble af i rolige og naturskønne omgivelser. 

Læs også: Miljøcertifikat uddeles til dansk campingplads

I en hverdag, der for de flestes vedkommende byder på masser af tid indendørs på job eller derhjemme, søger flere og flere danskere i stigende grad til naturen som åndehul. Coronapandemien har accelereret interessen for autentiske og naturnære oplevelser, hvilket bl.a. kommer til udtryk gennem et stigende ønske om overnatning tæt på naturen. I Nordjylland kan man finde en lang række naturrige overnatningssteder, hvor turister kan trække stikket og nyde de nordjyske naturomgivelser.

9 Naturrige overnatninger i Nordjylland


Naturrige overnatninger i Nordjylland i trætoppene hos Løvtag (Foto: VisitNordjylland)

Overnat i trætoppene hos Løvtag

Midt i den lille skov ved Als Odde i Hadsund ligger Løvtag med sine eksklusive trætophytter. Hytterne er placeret ni meter over skovbunden og har udsigt til det rustikke naturlandskab. Hytterne er tegnet af arkitekt Sigurd Larsen og er bygget omkring levende træer, der skyder igennem gulv og tag. Omgivelserne emmer af ro, komfort og luksus og byder blandt andet på bad under åben himmel og en tagterrasse med unik udsigt over skoven. Hytterne ligger i et stille og naturskønt område tæt ved Mariager Fjord, hvor der er rig mulighed for cykelture og vandreture og fiskeri langs fjorden. 


Nationalpark Thy I Nordjylland (Foto: VisitNordjylland)

Naturrig vandreferie i Danmarks første nationalpark

Vandring er en populær fritidsbeskætigelse for familier i Danmark! Det mærker man blandt andet hos det nyopstartede vandreferiekoncept Oh So Quiet, som byder på en tre-dages vandreferie i Nationalpark Thy. Her kan de besøgende vandre gennem klithede-landskaber langs nordvestkysten og overnatte i to forskellige feriehuse. Undervejs er der rig mulighed for at smage en lokal bid af Thy ved at indsamle vilde svampe, urter og bær fra klithederne og afprøve lokale råvarer fra de uddelte måltidskasser. 


Overnat i den vilde natur i Blokhus outdoor (Foto: VisitNordjylland)

Overnat i Nordjyllands vilde natur hos Blokhus Outdoor

Helt tæt på Vesterhavet ligger naturresortet Blokhus Outdoor, der i disse år oplever stor tilstrømning af besøgende fra hele Danmark. Her hos Blokhus Outdoor kan man overnatte midt i den vilde natur og vågne til frisk luft og fuglesang. Her er der overnatningsmuligheder for enhver smag med fokus på komfort og bekvemmelighed. På naturresortet finder man charmerende bjælkehytter, mindre naturskure, større retrohytter samt nordiske luksustelte. Blokhus Klitplantage ligger tæt på Blokhus Outdoor og kan byde på masser af friluftsoplevelser for børn og voksne med vandreruter, mountainbikerute, motionssti og selvfølgelig en naturlegeplads. 


Naturrig ferie i transparente skovtelte  

Hævet over skovbunden i Suldrup finder man Grønhøjs Skovtelte. Her danner en uberørt, privat skov rammen om en helt særlig og intens naturoplevelse. Her kommer familien helt tæt på naturen i transparente luksustelte, der har frit udsyn til skoven, hvilket trækker et stigende antal gæster til området. Grønhøjs Skovtelte giver en unik mulighed for at opleve naturomgivelserne på tæt hold og gå på opdagelse i et vildt og uberørt skovområde. 


Naturrig overnatning i Rold Skov i hængende telte (Foto: VisitNordjylland)

Overnat i hængende telte i Rold Skov

I naturrige Rold Skov danner hængende telte, der er spændt ud mellem skovens træer, rammen om en unik overnatningsmulighed i Nordjylland. Her byder arrangøren BS Events på et helt døgn med naturnære oplevelser og udfordrende friluftsaktiviteter i Rold Skov. Alt sammen i sikkert selskab med instruktører. Konceptet er meget populært blandt naturglade danskere, som ønsker aktive friluftsoplevelser. Under opholdet er der også mulighed for at vælge mellem forskellige udfordrende aktiviteter som klatring, mountainbiking samt naturformidling i skoven og derefter afslutte dagen med madlavning ved bålpladsen. 


Tidslomme fra vikingetiden i Yxengaard 

Dybt inde i skoven i Hirtshals ligger Yxengaard – en tidslomme fra en svunden vikingetid. Yxengaard består af en mindre landsby med historiske og primitive værksteder, der skaber plads til fordybelse i både naturen og historien gennem praktiske aktiviteter og socialt samvær med de andre overnattende gæster. Landsbyen er et rekreativt område, hvor man kan opleve vikingetiden på tæt hold og få en naturnær oplevelse med overnatning i shelters og madlavning over knitrende bål. 


Overnat i Nordjylland i en cirkusvogn hos Gjøl Pensionat (Foto: VisitNordjylland)

Hold ferie i bedste cirkusstil 

I fjordbyen Gjøl i Vendsyssel ligger Pensionat Gjøl, som har et helt unikt overnatningskoncept. Pensionat Gjøl tilbyder overnatning i moderniserede og hyggelige cirkusvogne, som alle har udsigt til den rolige Limfjord. Omgivelserne summer af idyllisk havnemiljø og er et oplagt sted at sænke skulderne og nyde naturen. Lokalområdet byder på en lang række seværdigheder og aktivitetsmuligheder for hele familien, og i bedste cirkusstil har pensionatet blandt andet trampoliner og klappekaniner til de mindste gæster.


Glamping i Nordjylland i naturrige omgivelser

I havnebyen Hals ved den jyske østkyst ligger Glamping Skovsgaardsminde. Her kan man overnatte i luksuriøse telte, der byder på en ny og unik naturoplevelse. Her kan man nyde naturen i de hyggelige og rolige omgivelser med udsigt til den smukke fredsskov. Skovsgaardsminde kombinerer komfort og bekvemmelighed med naturnære oplevelser og madlavning over bål med lokale råvarer og selvfølgelig med fokus på økologi. 


Isbørn i Aalborg Zoo (Foto: Allborg Zoo)

Sov med giraffer, elefanter og løver på savannen

Lige midt i Aalborg danner Aalborg Zoo rammen om en helt særlig form for overnatning i det fri. Her kan man overnatte på den afrikanske savanne i egne medbragte telte med direkte udsigt til giraffer, elefanter og løver. Det giver en unik mulighed for at komme helt tæt på de mange eksotiske dyr og opleve den helt specielle nattestemning på savannen. Inden man går til køjs, er der rig mulighed for at udforske Aalborg Zoos anlæg, som byder på en lang række aktivitetsmuligheder for hele familien. 


Læs også: 45 Gratis oplevelser i naturen for børn

Info om naturrige overnatninger i Nordjylland

Kan man overnatte i et Cirkustelt?

Ja – I Nordjylland kan man!
Læs mere i artiklen

Hvor finder man naturrige overnatninger i Nordjylland?

Der er heldigvis mange naturrige muligheder for overnatning i Nordjylland.
Vi har her samlet 9 gode bud – Læs mere i artiklen

Kan man overnatte i Aalborg Zoo?

Ja – det kan man! I Aalborg Zoo er der mulighed for at sove i eget telt på savannen.
Læs mere

Hvor er de bedste steder at overnatte i naturen?

Du tænker måske at det er camping eller shelter – Tag et kig her og få flere alternative ideer 🙂