Djursland for børn

Djursland for børn

februar 27, 2020 0 Af Helle Jensen

Djursland for børn: Djursland er et fantastisk udflugtssted med børn – Djursland er et naturskønt område med nogle af Danmarks bedste badestrande og samtidig er området fyldt med sommerhusområder med rig mulighed for at leje sig ind til en weekendtur eller en længere ferie. Her er alt hvad der skal til for at børnefamilier får en oplevelse sammen.

Så er det blot en dagstur til en af de mange seværdigheder i området, som bla. Djurs Sommerland, Ree Park og Fregatten Jylland eller vælger i en tur med overnatning i et sommerhus, på Lübker Golf og Spa resort eller på hotel så er der tæt på garanti for en god tur – Dette er Djursland for børn!

Djursland er kendt for de mange sandstrande, som ligger spredt ud omkring Ebeltoft på sydsiden og langs de mange sommerhusområder fra Randers til Grenaa på nordsiden. Grenaa og Ebeltoft er de to større byer på Djursland og de er begge hyggelige byer med gamle huse som snor sig langs med bygaderne. Især om sommeren, hvor flere butikker holder åbent og de mange turister skaber liv i gaderne er de begge absolut et besøg værd.

Djursland for børn – 3 anbefalede seværdigheder

Djurs Sommerland

Djurs Sommerland er efterhånden en klassiker. Og at tilbringe en dag i den eventyrlige forlystelsespark er et sikkert hit! Parken består af 9 temalande, hvor man kan møde Caribiens pirater, vilde Vikinger, Mexicos hemmeligheder og mange flere.

For de mindste børn er Bondegårdsland et godt tema, som går rent ind. For børn er det fedt at få lov at styre en traktor, ride på en gris eller komme med på en springtur på en frø.
De lidt større børn og barnlige voksne 😉 kan kaste sig ud i Juvelen – Danmarks længste rutschebane med en strækning på hele 1km og op til 85km/t – eller hvad med at mærke suset i Thors Hammer, farten i Dragekongen og Piraten eller en svingtur i 45 meters højde /:

Når adrenalinen skal sænkes og de mindste børn er klar til nye oplevelser kan man tage et par timer til Hawaii, som er et vandland for hele familien. Her er der samlet mere end 1km vandrutschebaner – så er det bare om at lukke vandhunden ud.

I Djurs Sommerland bliver vi alle børn igen – og hele familien har alletiders mulighed for en fed dag!

Tjek vores anmeldelse af Tivoli friheden her

TIP: Hos nogle ferieudlejere er det muligt at få booke opholdet sammen med entrebilletter til Djurs Sommerland. Her kan der være penge at spare.

Djursland for børn: Traktortur i Bondegårdsland i Djurs Sommerland
Traktortur i Bondegårdsland i Djurs Sommerland

Ree Park

På Djursland, tæt på Ebeltoft på sydsiden af Djursland, finder man også Ree Park. I Ree Park kan familen komme helt tæt på ca. 80 vilde dyr. Og for de mindste er safariparkens klappedyr et sikkert hit. Her kan man klappe og kæle med bondegårdsdyr, som grise, høns og geder.

Ree Park er dog meget mere end klappedyr – Safariparken er godt indrettet, med barne- og klapvognsvenlige stier som fører Jer nemt rundt i den store park.
Her kan man bl.a. møde løver, ulve og legesyge og frække aber.
Og med en Land Rover Safari kan man komme meget tæt på savannens beboere. Her møder man bl.a. giraffer, strudse og næsehorn. På turen leverer guiden gode historier og spændende information om de dyr der passeres. Eller hvad med en tur i det charmerende lille tog – Amerika Expressen – som kan føre dig på en behagelig rundtur i hele parken i de små hyggelige kupeer.
Safarituren og Amerika Expressen kan varmt anbefales – også for de mindste børn sammen med mor og far.

TIP: Hold godt øje med fodringstiderne. Specielt løverne er en stor oplevelse. Se fodringstider her

Djursland for børn: Næsehorn i Ree Park
Næsehorn i Ree Park

Kattegatcenteret

På havnen i Grenaa på spidsen af Djursland finder man Kattegatcenteret. Kattegatcenteret er et af nordens bedste akvarier, som giver mulighed for at komme helt tæt på fisk og hajer. I Kattegatcenteret finder man bla. Danmarks eneste sandtigerhaj, charmerende sæler, ægte kejserfisk, søheste, rokker og meget mere.

For de voksne og mere vovede kan man komme endnu tættere på hajerne, ved at dykke ned i det store akvarie og se det – inde fra!
For børn og de mindre vovede kan man via en undervandstunnel, gå under akvariet og fisk og hajer, som var man dykket med ned. Det er en stor oplevelse for børn at kigge op på de fascinerende dyr, som vi normalt kun får lov at se i fjernsynet.

Hver dag bliver flere af dyrerne trænet af dyrepasserne, hvilket vi som besøgende får lov at være med til. Her bliver hajerne trænet samtidig med at vi som publikum får spændende viden fortalt af folk med sjæl og passion.

Tip: Hold jer til og få en god plads til træning og fodring af hajerne – Det er en helt speciel oplevelse for både børn og voksne – se fodringstider her

Djursland for børn: Fodring af hajer i Kattegatcenteret
Fodring af hajer i Kattegatcenteret

Mere Djursland for børn

Djursland byder dog på meget mere end ovenstående – Skal du en tur til Djursland med børn kan Ferie og Børn også anbefale følgende attraktioner:

  • Fregatten Jylland (Ebeltoft)
  • Stranden – Med et utal af indbydende sandstrande kan vi anbefale at besøge en af disse – evt. Grenaa strand som er yderst børnevenlig.
  • Skandinavisk dyrepar
  • Munkholm zoo (kendt for masser af klappedyr)
  • Kalø slotsruin