Cykelferie i Hafjell

Cykelferie i Hafjell

maj 13, 2020 0 Af Helle Jensen

Efter uvished om muligheden for cykelferie i Hafjell, står det nu klart at d. 4 juli bliver åbningsdagen for Hafjell Bike Park med alle sine stier og løjper for cyklister.

– Dette er helt fantastisk, og vi glæder os meget til at åbne d. 4. juli, siger daglig leder i Hafjell Sommer, Knut Løkås.

Siden 12. marts har hele Norge været lukket ned og det har også betydet at lifterne til Alpinco, Hafjell og Kvitfjell har været lukket.

At åbningen sker som sommeren nu er ved at folde sig ud, er perfekt timing i forhold til at cykelsæsonen er godt igang allerede. Hafjell har som altid et unikt og spændende aktivitetstilbud til børn og voksne som planlægger en aktiv ferie i Norge. Så nu mangler vi blot at Danmark giver grønt lys for at vi danskere kan tage turen tul Hafjell og nyde den pragtfulde natur på sadlen af en cykel 🙂

Hafjell Bike Park – Cykelferie i Hafjell

Nye rutiner for cykelferie i Hafjell bike park

Der er god plads i fjellet og i cykelparken, hvilket giver god mulighed for at holde afstand i denne tid. Det lægges også op til reguleringer i lifter og i cykeludlejningen, således at alle besøgende får en tryg oplevelse når de besøger Hafjell denne sommer.

Sommeren bliver som før, men vi har udarbejdet egne retningslinjer for smitteværn så det kan være trygt at besøge os denne sommer. Alle tiltag vil blive synlige i anlægget samt på vores website, siger Løkås.

Ny pumptrack

Den store nyhed i Hafjell denne sommer er en stor asfalteret pumptrack ved toppen af gondolen. Pumptracken vil stå klar i løbet af sommeren og vil være et godt supplement til det i forvejen gode cykelområde i Hafjell.

Pumptracken vil kunne benyttes af alle, uanset niveau. Så det er bare at tage sin cykel med og slå sig løs 🙂

Trail map til Hafjell cykel ruter

Kort over cykelruter i Hafjell
Kort over cykelruter i Hafjell

5 hurtige spørgsmål om Cykelferie i Hafjell

Hvor ligger Hafjell?

Hafjell ligger tæt på Lillehammer, ca. 4 timers kørsel nord for Oslo. Fra Danmark kan man sejle fra Hirtshals eller Frederikshavn for at komme til Norge.

Kan man leje hytter i Hafjell?

I Hafjell er der et stort udvalg af hytter. Hytterne er typisk fine og ligger tæt på cykelbanen og liften til toppen.

Kan man tage på cykelferie i Hafjell?

Cykelferie i Hafjell er super populært og området er perfekt til cykling på mountainbikes.

Kan man leje cykler i Hafjell?

Det er muligt at leje cykler i Hafjell. Dermed slipper i for ta medbringe egne eller købe dyre cykler til ferien.

Hvordan kommer man til toppen af bjerget?

I Hafjell benytter de lifter til at transportere både cykel og personer til toppen af bjerget. Dette giver mulighed for mange ture ned ad de mere eller mindre udfordrende ruter.

Her er liste med de vigtigste tiltag som indføres denne sommer for at undgå Corona-smitte.

 • Du må ikke besøge Hafjell Bike Park hvis du er karantæneramt eller i isolation.
 • Følg generelle råd fra sundhedsmyndighederne, og benyt gerne smitteværn.
 • Ved brug af liften kan der maksimalt være 2 personer i hver lift, medmindre man er fra samme husstand. Behold hansker på og undgå så vidt muligt at røre overflader.
 • Der opfordres til først og fremmest at cykle sammen med personer i samme husstand/personer man er tryg ved og maks 5 personer i gruppe.
 • Cykler eller andet utstyr bør ikke byttes/lånes af andre end fra egen husstand, uden grundig rengøring mellem brugerne, specielt af håndtag og berøringsflader. Cykeludlejningen tager dette alvorligt og rengør alt udstyr grundig mellem hver bruger.
 • Hold afstand til hinanden. Minimum 1 meter ved stillestående og 10 meter ved cykling.
 • Ingen forsamlinger af mennesker. Hold minimum 5 meters afstand til andre grupper på rastepladser og ved andre stop.
 • Følg med i cyklister bagfra og slip hurtigere cyklister forbi ved at stoppe på cykelstop eller vejkryds. De som kommer bagfra skal også vise hensyn og holde god afstand ved passering.
 • Undgå «high fives» og berøringer, men råb gerne «Jeehaa!» og opmuntrende ord til hinanden ϑ
 • Undgå at tage unødvendige chancer. Cykel som dit niveau tillader for at undgå at belaste beredskabsfunktioner.
 • Handsker og knæbeskyttere anbefales, hjelm er som altid obligatorisk!

Hafjell alpinsenter er den snesikre familiefavoritten som skaber gode oplevelser på ski og på cykel, for børn og voksne på alle niveauer. Læs vores anmeldelse af Hafjell på ski her.