Camping ved Gardasøen, Italien

Camping ved Gardasøen, Italien

juli 18, 2023 2 Af Helle Jensen

Camping ved Gardasøen i det nordlige Italien – Hvert år starter flere tusinde danskere bilen og kører til Gardasøen i det nordlige Italien. Mange med campingvogn, og nogle med lejede mobilhomes, for at besøge en af de mange campingpladser der ligger smukt placeret langs med søen på den østlige side af Gardasøen. Vi satte os derfor for at finde ud af hvad det er der trækker så mange danskere til det samme område..?

Gardasøen

Gardasøen er Italiens største sø og ligger placeret smukt for foden af Alperne mellem de kendte byer Milano og Venedig.

Camping ved Gardasøen (Foto: Ferieogborn.dk)
Camping ved Gardasøen (Foto: Ferieogborn.dk)

Gardasøen er ca. 370 km2, hvilket giver god plads til et meget stort antal campingpladser og hoteller langs med søbreden. Langs kysten ligger flere gamle byer – Her er de mest kendte Lazise, Bardolino, Simione og Garda. Fælles for byerne ved Gardasøen er de gamle Italienske huse, borge og forsvarsmure fra det 13. og 14. århundrede. Dette sammen med hyggelige strandpromenader, markedspladser og et stort antal af hyggelige caféer, gør at det emmer af Italiensk charme på den gode måde.

Selve søen er kendt som en smuk badesø – Dog en dyb sø, som kan betyde at badevandet er lidt koldere end nogle måske kunne ønske sig 😉

Solnedgang ved Gardasøen

Hvis badevandet synes for koldt, så er der heldigvis andre goder ved at bo lige ud til den populære sø. Solnedgangen er helt fantastisk og giver en oplagt mulighed for at tage billeder i ren postkort stil 🙂

Vi kan dog anbefale at tage badetøjet på og gå efter en aftendukkert, imens solens sidste stråler farver vandet i gule nuancer!

Aktiviteter på Gardasøen

Vandaktiviteter på Gardasøen (Foto: Ferieogborn.dk)
Vandaktiviteter på Gardasøen (Foto: Ferieogborn.dk)

Er du til vandaktiviteter – Så er Gardasøen det helt rigtige sted. Her er alt fra windsurfing til jetski.

For familier med mindre børn kan vi anbefale at leje en cykelbåd med rutsjebane eller vippe. Vi lejede en cykelbåde med vippe, hvilket var et stort hit. Her kunne vi sejle lidt ud på søen og hoppe i det klare vand fra båden. Prisen var 10 Euro for en time – Hvilket vi synes var helt fair.

Er man mere til fart og spænding, er der rig mulighed for at forsøge sig med speedbåde, banan, paragliding og meget mere.

Kørsel til Gardasøen

Gardasøens østside ligger kun et par timers kørsel fra den østrigske grænse. Det tager dermed 12 til 13 timer fra den danske grænse at køre i bil (uden campingvogn). Turen fra den danske grænse går ned gennem tyskland på A7 eller A9 forbi München og mod Innsbruck. I Østrig passeres Innsbruck og videre gennem alperne til den Italienske grænse.

Vi kørte fra Danmark om aftenen og kørte hele natten, for at være fremme ca. 14 timer senere. Ud over nogle få betalingsanlæg i Østrig og Italien forløb turen utrolig nemt. Er man ikke til at køre så langt, kan det anbefales at gøre et eller flere stop på vejen. Det kan være på Südsee camp syd for Hamborg og Natterers See ved Innsbruck i Østrig. Vi tog selv nogle overnatninger på Natters See i Østrig på tilbageturen. Det kan du læse mere om her.

La Quercia, 4 stjernet camping ved Gardasøen

Swimmingpool på La Quercia Camping (Foto: Ferieogborn.dk)
Swimmingpool på La Quercia Camping (Foto: Ferieogborn.dk)

Da der er rigtig mange gode campingpladser at vælge imellem på den østlige side af Gardasøen, så faldt vores valg på den 4 stjernede luksus campingplads La Quercia. Valget faldt på La Quercia, da campingpladsen ligger kun 10 minutters gang fra byen Lazise, som vi forinden havde fået varmt anbefalet. Herudover har La Quercia, som en af de få campingpladser, en bred sandstrand ned til søen. Det er også her man finder Tiki-bar, som byder på is, kølige smoothies og drinks til at blive kølet ned i sommervarmen.

Minigolf på La Quercia (Foto: Ferieogborn.dk)
Minigolf på La Quercia (Foto: Ferieogborn.dk)

Campingpladsen har herudover 2 restauranter, 3 swimmingpools med rutsjebaner for børn fra 3 til 12 år, 12 hullers minigolf, volleyball, boldplads, indkøbsmuligheder, daglig underholdning og meget meget mere.


Læs også om den børnvenlige luksuscampingplads – Duinrell i Holland – Se mere her


Service i særklasse

En lang historie gjort kort – La Quercia er en af de bedste campingpladser vi nogensinde har besøgt. Hyggelig, renlig, godt indrettet, gode swimmingpools, gode toiletforhold og mulighed for god mad (hvilket ofte er en mangelvare på campingpladser).

Hver dag, var de mange ansatte på campingpladsen i gang med at holde pladsen i god stand. Livredderne var på plads og de hjælpsomme ansatte i receptionen stod klar til at svare på de mange spørgsmål fra turister som os.

Muligheder for overnatning på La Quercia

Campingpladsen La Quercia byder på mulighed for at leje flere forskellige slags boformer. Lige fra den klassiske plads med campingvogn eller telt, til luksus bungalows, mobilehomes, glamping og lignende.

Alle boformer er moderne indrettet og giver mulighed for alle at besøge campingpladsen. Pladserne til camping er velholdte og er stort set alle hjulpet af træer, som giver skygge i løbet af dagen.

Er man mere til den færdige pakke med mobilehomes og lign. så er La Quercia et glimrende sted at booke sig ind. Her er mulighed for bungalows i første række med udsigt over søen eller boformer uden udsigt, men med hyggelige terrasser, liggestole, aircondition m.m.

Byerne ved Gardasøen

Strandpromenaden i Lazise, Gardasøen (Foto: Ferieogborn.dk)
Strandpromenaden i Lazise, Gardasøen (Foto: Ferieogborn.dk)

Mange danskere søger at bo nærmest byen Lazise – Disse campingpladser er dog i de fleste tilfælde også de dyreste – Der kan derfor være prismæssige fordele i at finde en campingplads ved en af de andre hyggelige byer ved Gardasøen.

Byerne langs Gardasøen varierer i størrelse, men fælles for dem alle er den middelalderstil, som de alle udspringer fra. Her er typisk bymure og velbevarede fæstningsværker i alle byerne.

Tjek bl.a. byerne:

 • Garda
 • Bardolino
 • Lazise
 • Sirmione (I den dyre ende)
 • Limone

Markedsdage i byerne ved Gardasøen

Markedsdag i Lazise ved Gardasøen (Foto: Ferieogborn.dk)
Markedsdag i Lazise ved Gardasøen (Foto: Ferieogborn.dk)

En dag i hver uge i højsæsonen er der marked i byerne langs Gardasøen. Her kommer kræmmere og sælger tøj, smykker, lertøj, ost, frugt og meget mere.

Vi besøgte markedet i Lazise – Her var virkelig mange boder og mange mennesker..!
Der er dog markedsdage i de fleste byer – Her er nogle udvalgte:

BYMARKEDSDAG
LaziseOnsdag – kl. 9 til 13
BardolinoTorsdag
GardaFredag
LimoneTirsdag (1. og 3. tirsdag i måneden)
SirmioneMandag
DesenzanoTirsdag – Kl. 9 til 13
Markedsdage i byerne ved Gardasøen

Færge imellem byerne

Sirmione ved Gardasøen (Foto: Ferieogborn.dk)
Sirmione ved Gardasøen (Foto: Ferieogborn.dk)

Det er faktisk ikke så vigtigt at bo lige op ad Lazise, for at kunne opleve byen.
For mellem flere af byerne ved Gardasøen, går der færger. Her kan man nemt købe billetter og komme rundt blandt byerne, uden at skulle køre, finde p-pladser m.m.

Billetterne købes ved færgens billetkontor, som ligger lige ved færgelejet i hver enkel by. Dette giver mulighed for at komme nemt rundt og se en eller flere af de andre byer.

Vi tog færgen fra Lazise til Sirmione, for at opleve den lille intime borgby. Det gav en hyggelig sejltur og en god eftermiddag med shopping, sightseeing og masser af italienske indtryk 🙂

Camping ved Gardasøen – FAQ

Hvor lang tid tager det at køre til Gardasøen?

Det tager ca. 12-13 timer at køre fra den danske grænse til Gardasøen i Italien.
Læs mere i artiklen.

Bedste campingplads ved Gardasøen?

Vi er helt vilde med campingpladsen La Quercia 🙂
Læs mere i artiklen.

Hvad kan man opleve ved Gardasøen?

Ved Gardasøen kan man opleve charmerende middelalderbyer, betagende solnedgang og masser af aktiviteter på vandet.
Læs mere i artiklen.

Er der sandstrande ved Gardasøen?

Det er muligt at finde sandstrand ved Gardasøen. Men det er langt fra alle steder og campingpladser der tilbyder dette. Vi kan anbefale La Quercia camping, som tilbyder netop dette.
Læs mere i artiklen.

Hvor er der mest sol ved Gardasøen?

Ved østsiden af Gardasøen får man mest sol og kan tilmed nyde solnedgangen over søen.
Læs mere i artiklen.

Byer ved Gardasøen

Der er mange charmerende byer omkring Gardasøen – De mest kendte er Garda, Bardolino, Lazise, Limone og Sirmione.
Læs mere i artiklen.

Hvornår er der marked i Lazise?

Der er marked I Lazise hver onsdag i højsæsonen.
Se oversigt over markeder i byerne ved Gardasøen i artiklen.

Derfor elsker danskerne camping ved Gardasøen

Inden vores tur til La Quercia og Gardasøen, har vi været lidt tilbageholdende med at placere vores ferie netop der. For er det for turistet, vil de mange danskere gøre det til oplevelse, som var man blevet i Danmark. Svaret er et klart og tydeligt NEJ!

Det er 100% forståeligt at så mange danskere år efter år valfarter netop hertil – For det er virkelig et super område. Det er nemt at komme til og så er det propfyldt med hyggelige charmerende byer, mulighed for god mad, gode campingpladser, masser af aktiviteter og en god følelse af at holde ferie – Det er helt sikkert ikke sidste gang vi ligger vejen forbi danskerområdet – Gardasøen 🙂

Bedømmelse

Bedømmelse
89 100 0 1
Samlet bedømmelse af Camping ved Gardasøen, Italien
Samlet bedømmelse af Camping ved Gardasøen, Italien
89/100
Total Score
 • Børnevenlig
  99/100 Fantastisk
  Beskriver hvor godt stedet er for børn
 • Transport til stedet
  88/100 Super godt
  Beskriver hvor nemt det er at komme frem til stedet
 • Området generelt
  91/100 Super godt
  Beskriver hvor godt området/stedet er lavet/indrettet
 • Pris
  77/100 Meget godt
  Beskriver hvor dyrt eller billigt det er at komme ind og købe mad

FOR

 • God badesø
 • Charmerende Italienske byer
 • God mad
 • Velholdt
 • Masser af aktiviteter
 • Betagende solnedgang
 • Nemt at komme til
 • Børnevenligt
 • Mulighed for at cykle i bjerge
 • Tæt på Gardaland
 • Mange børn at lege med

IMOD

 • Mange turister
 • Kan være meget varmt
 • Kræver minimum 14 timers kørsel