5-stjernede campingpladser i Sverige

5-stjernede campingpladser i Sverige

juni 29, 2021 0 Af Helle Jensen

5-stjernede campingpladser i Sverige: I Sverige findes der 16 campingpladser med 5-stjerner, som alle tilbyder lidt ekstra til campingferien. 5-stjerners campingpladser i Sverige er udstyret med faciliteter som badeland, restauranter, underholdning, luksushytter, golf, spa og badestrande.

Sverige har generelt et stort udvalg af campingpladser i alle størrelser og med aktiviteter for enhver smag. På camping.se findes der en oversigt over 330 svenske campingpladser, som er spredt over hele landet. Listen toppes af Sveriges 16 campingpladser med 5-stjerner.

Se også listen med de bedste danske campingpladser

I år er Leksand Strand Camping & Resort tildelt en ny stjerne og tager dermed skridtet op på 5-stjerner. For at opnå 5 stjerner må campingplassen opfylde en lang kriterier, som bl.a service, tilbud, aktiviteter, hygiejne, miljø og standard. Når en campingplads først er tildelt stjernerne, gennemgår de årligt er kvalitetstjek for at sikre at de stadig opfylder kravene. På den måde sikrer campister at de kan regne med de stjerner der er uddelt, er fortjent.

“Klassificeringen spiller en vigtig rolle for branchen i at møde gæsternes efterspørgsel efter kvalitetsoplevelser, og den er en vigtig del af vores vision om at være Europas bedste campingdestination.”

Siger Peter Jansson, daglig leder i SCR Svensk Camping.

Oversigt over 5-stjernede campingpladser i Sverige

Her ses de 16 campingpladser i Sverige som er tildelt 5-stjerner.

 1. Årjäng Camping & Stugor – Sommarvik, Värmland
 2. Byske Havsbad – Skellefteå, Västerbotten
 3. Orsa Camping – Orsa, Dalarna
 4. Pite Havsbad – Piteå, Norrbotten 
 5. Leksand Strand – Leksand, Dalarna
 6. Västervik Resort – Västervik, Småland
 7. Kneippbyn – Visby, Gotland 
 8. Daftö Resort – Strømstad i Bohuslän, Vest-Sverige
 9. Hafsten Resort – Bohuslän, Vest-Sverige 
 10. KronoCamping Lidköping – Lidköping, Vest-Sverige
 11. Gustavsvik – Örebro 
 12. Apelviken – Varberg, Halland 
 13. Mötesplats Borstahusen – Landskrona, Skåne 
 14. Sonjas Camping & Stugor – Löttorp, Öland 
 15. Ansia Resort – Lycksele, Västerbotten 
 16. Ursand Resort – Vänersborg, Vest-Sverige 

Årjäng Camping & Stugor – Sommarvik, Värmland

Foto: Årjäng Camping & Stugor

På Sommarvik kan hele familien nyde campingferien i smukke skovklædte omgivelser. Campingplassen har 500 pladser til telt, autocamper og campingvogn, glampingtelt, og derudover 64 hytter som udlejes. Sommarvik ligger ved søen Västra Silen, med en fin sandstrand i tilknytning til stedet. Derudover kan Sommarvik også tilbyde egen relax-afdeling, jacuzzi, tyrkisk dampbad, badstue og to udendørs swimmingpools. Børnene kan more sig med Kids Club og legepladser, og af familieaktiviteter findes der kano, eventyrgolf, robåde, cykler og bordtennis. På campingpladsens egen restaurant kan der nydes god mad og drikke med udsigt til søen.


Byske Havsbad – Skellefteå, Västerbotten

Foto: Byske Havsbad

Byske Havsbad ligger smukt ved vandet, 30 km nord for Skellefteå, lige ved siden af ​​”laksefloden” Byskeälven og Bottenviken. Campingpladsen har 450 pladser til autocampere, campingvogne og telte, 42 separate pladser til autocampere og 83 hytter til udleje. På restauranten kan man nyde sin mad ved vandet, slappe af på stranden eller prøve lykken med at fiske. Campingpladsen udlejer cykler, pedalbåde og segways, og inde på campingområdet er der også et poolområde med masser af rutsjebaner.


Orsa Camping – Orsa, Dalarna

Foto: Orsa Camping 

På Dalarna Riviera, lige ved siden af ​​den rødlige sandstrand i Orsa, ligger den luksuriøse Orsa Camping. Campingpladsen er åben året rundt og har i alt 632 pladser, hytter til udlejning, vandrerhjem, strandhuse, minigolf, restaurant, trampoliner og tre forskellige pools. Placeringen ved den lavvandede strand er perfekt til de mindre børn, her er der liv og gang i den hele dagen. Hvis du foretrækker mere stilhed, har campingpladsen også steder i et mere stille miljø under de store fyrretræer.


Pite Havsbad – Piteå, Norrbotten 

Foto: Pite Havsbad 

Pite Havsbad er en af ​​Sveriges mest populære campingpladser og har en unik beliggenhed ved bredden af ​​Bottenbugten i Norrbotten. Med kilometer med sandstrand og over 40 forskellige aktiviteter, såsom vandland, legeplads, spa, aktivitetshus, udendørs pool, forlystelsespark, golfbane, børneklub, restauranter, spa-faciliteter og sceneshows er der altid noget for enhver smag.

Der er i alt 856 pladser til camping, 6 servicehuse, 11 restauranter, 230 hytter til udlejning og hotel på stedet. Pite Havsbad er fuld af eventyr og sjov for hele familien og går under navnet Nordic Riviera på grund af sine varme badetemperaturer, den lange sandstrand og de mange solskinsdage. 


Leksand Strand – Leksand, Dalarna

Foto: Leksand Strand  

Ved den sydlige bred af søen Siljan – tæt på Leksand Sommarland, ligger Leksand Strand Camping & Resort. Med en naturskøn beliggenhed på skråningen ned til Siljan tilbyder campingpladsen blandt andet hytter, camping, butik, strand, adventure golf, restaurant og legepladser. Herfra har du også gåafstand til Leksand centrum.

Der er 500 pladser til camping at vælge imellem. Hvis du er til luksuscamping, kan du vælge mellem 222 forskellige campinghytter og 18 splinternye glampingtelte. Alt er placeret i naturskønne områder, altid tæt på vandet.


Västervik Resort – Västervik, Småland

Foto: Västervik Resort 

Midt i Smålands smukke øhav, med sommerbyen Västervik inden for gåafstand, ligger Västervik Resort. På en af ​​Sveriges største campingpladser finder du den ultimative helhedsoplevelse med et stort udvalg af overnatningsmuligheder, fantastisk mad, spændende aktiviteter, en pool og professionelle aftenforestillinger. Hver dag er der forskellige børne aktiviteter, og for de voksne er der spa, quiz og en 9-hullers golfbane. Det smukke øhav inviterer til svømning og sjove vandaktiviteter – her behøver ingen kede sig!


Kneippbyn – Visby, Gotland 

Foto: Kneippbyn

Kneippbyn  er et familieresort med 5-stjernet camping samt hoteller, hytter, campingvogne og lejligheder kun 3 kilometer syd for Visby. Her bor du ved klippekanten lige ved havet, med Villa Villekulla som nærmeste nabo. Kneippbyn har også en forlystelsespark, restauranter, café og en lille købmand på stedet. Der er i alt 700 sengepladser i forskellige prisklasser. Her kan man bo i en hytte, lejlighed, bed & breakfast-værelse, campingvogn eller på hotellet. Alle indkvarteringsmuligheder lejes ud pr. Dag, weekend eller uge. Der er også et antal quick-stop pladser for dem, der kun er forbi i kort tid.


Daftö Resort – Strømstad i Bohuslän, Vest-Sverige

Daftö Resort- En af de 5-stjernede campingpladser i Sverige (Foto: Daftö Resort)
Foto: Daftö Resort 

Daftö Resort finder man lige uden for Strømstad, og stedet har 650 pladser til campingvogne, telte og autocampere samt 130 hytter til udlejning. Nyd frisk havluft fra Kosterhavet, oplevelsesgolf og leg i swimmingpools, eller stop ved forlystelsesparken Daftöland. Daftöpiratene tilbyder skattejagt og sjov for børnene, og i restauranterne kan du genopfylde depoterne med velsmagende mad.


Hafsten Resort – Bohuslän, Vest-Sverige 

Foto: Hafsten Resort 

Hafsten Resort ligger på en halvø med fantastisk udsigt over havet og Skjærgården på Sveriges vestkyst, midt mellem Göteborg og Strømstad. Hafsten Resort er åbent hele året rundt og har blandt andet fire swimmingpools, tre restauranter og to strande forbundet med campingpladsen. Derudover tilbydes kanoudlejning, leje af motorbåd, trubaduraftener, minigolf, klatrevæg og zip-line kursus til gæsterne.


KronoCamping Lidköping – Lidköping, Vest-Sverige

KronoCamping Lidköping ligger lige ved Sveriges største sø, Vänern, og i gåafstand til Lidköpings centrum. Campingpladsen tilbyder snesevis af aktiviteter såsom mooncars, cykel, minigolf, pool, spabad, ridning og segway. I området er også den populære restaurant, Sjökanten, og i nærheden finder du Skara Sommarland og Läckö Slot.


Gustavsvik – Örebro 

Foto: Gustavsvik

Smukt beliggende lige syd for Örebro centrum, finder man Gustavsvik, en af Sveriges fem-stjernede campingpladser med bassinet Lost City som nærmeste nabo. Her finder du alt fra golf og minigolf, racketsport, fiskeri og legeplads til svingende aften sjov med levende musik og god mad.

I de nye hytter med plads til fem personer, kan man bo smukt og komfortabelt. Campingpladsen har 675 store og pladser til camping, hvoraf de fleste er udstyret med elektricitet og kabel-tv. I den nyrenoverede “Gallerian” er der en helt ny restaurant med aftenunderholdning, udendørs siddepladser, pizzeria, fastfood, købmand, souvenirbutik, arkadespil, isbar og kiosk og meget mere. Gustavsviks 18-hullers golfbane og en af ​​Sveriges største legepladser er også lige ved siden af ​​campingpladsen.


Apelviken – Varberg, Halland 

Apelviken - En af de 5-stjernede campingpladser i Sverige (Foto: Apelviken)
Foto: Apelviken 

Præcis hvor Kattegat-bølgerne rammer stranden i Varberg, ligger Hallands femstjernede campingplads – Apelviken Camping. Her finder du i en campingplads i Sverige med kort vej til den fantastiske strand og til den charmerende by Varberg. Nyd lange dage med sol, svømning og surfing, og om aftenen kan familien nyde god mad og drikke på en af ​​Apelvikens mange restauranter. Pool, børneklub, windsurferkursus og vandgymnastik giver varierede dage, og udover campingpladspladser er der også hytter og lejligheder på campingpladsen.


Mötesplats Borstahusen – Landskrona, Skåne 

Foto: Mötesplats Borstadhusen

Mötesplats Borstahusen er campingpladsen for dig, der elsker salte bade, kurbade, naturoplevelser og golf. Med en placering på vestkysten af ​​Skåne og med Landskrona Golf Club ved siden af, er der ingen grund til at kede sig på en campingferie. Her camperer du i strandskoven på en moderne campingplads, hvor alle pladser er udstyret med elektricitet, vand, tv og afløb. Campingrestauranten, Kvarteret Erikstorp, er kendt for god og lokal mad. Hvis det frister med en bytur, ligger København og Helsingør kun en times kørsel fra Mötesplats Borstahusen.


Sonjas Camping & Stugor – Löttorp, Öland 

Sonjas Camping er en stille og charmerende campingplads beliggende på øen Öland i Østersøen. Her er der flot både om foråret, når orkideerne blomstrer, og om efteråret, når vandet stadig er varmt og bærrene er modne. Sonjas Camping tilbyder tre servicehuse med eget brusebad til hunde, pizzeria, poolområde med børnepool og hyggelige familieværelser. I nærheden af ​​området er der mulighed for vandreture, idyllisk skovmiljø og smukke strand enge.


Ansia Resort – Lycksele, Västerbotten 

Ansia Resort - En af de 5-stjernede campingpladser i Sverige (Foto: Ansia Resort)
Foto: Ansia Resort 

I et naturskønt område i Lycksele finder man Ansias familiecamping, en af de 5-stjernede campingpladser i Sverige. Med udsigt over Ume-elven tilbyder Ansia camping hele året rundt. Du kan vælge mellem 476 forskellige pladser til camping, 61 hytter, hotel og 2 villaer. For børnene er maskotten Blåbäret Bärra en favorit, maskotten kommer på besøg hver dag om sommeren for at underholde børn i alle aldre. Derudover er der en legeplads, minigolf, legerum og spillerum på campingpladsen.


Ursand Resort – Vänersborg, Vest-Sverige 

Ursand Resort - En af de 5-stjernede campingpladser i Sverige (Foto: Ursand Resort)
Foto: Ursand Resort 

Ved Vänerns smukke havnefront, 3 km nord for Vänersborg, finder man Ursand Resort. Her bor du kun et stenkast fra vandet og med stranden og skoven i nærheden. Børnene kan have det sjovt på legepladsen, de voksne kan slappe af i spa-området, og når sulten kommer snigende, er der restaurant med god mad, der kan fylde maven. Vælg mellem 370 pladser til camping og 50 hytter, og nyd campingferien på den svenske måde.


FAQ om 5-stjernede campingpladser i Sverige

Hvor mange 5-stjernede campingpladser findes der i Sverige?

I 2021 er der 16 campingpladser som kan tilbyde 5-stjerners camping i Sverige.
Se listen i artiklen.

Hvor mange campingpladser er der i Sverige?

I Sverige er der i alt 450 campingpladser.

Kan man leje hytter på camping i Sverige?

Der er masser af campingpladser som tilbyder overnatning i hytter.
Tjek bl.a. listen i artiklen.

Hvordan finder man 5-stjernede campingpladser i Sverige?

I Sverige findes 16 campingpladser som er 5-stjernet – Dette giver sikkerhed for ordnede forhold og masser af aktiviteter.
Se listen i artiklen.

Kilde: Opplev Sverige