Anmeldelse – Valmorel

Anmeldelse – Valmorel

februar 9, 2020 0 Af Helle Jensen

Valmorel ligger i de franske alper ved det, i cykelsport, berømte bjerg col d Madeleine, ca. 1.500 kilometer fra Danmark og byder på ca. 170 kilometer børne – begyndervenlige pister. Skiferie i Valmorel er perfekt for børn – De fleste pister er blå og brede, det giver børn super gode vilkår for at begynde eller forbedre sig på ski.
Og for de voksne er der også fine skimæssige udfordringer med både gode offpist muligheder, samt flere røde bakker.


TIP:
Find flere forslag til skiferie for Børn – Klik her


Valmorel by

Valmorel by er lavet som en bilfri by med flere specialbutikker, hvor der kan findes bager, slagter, cafeer, restauranter og selvfølgelig en lang række sportsbutikker med mulighed for ski- og snowboard-leje.

Valmorel by
Valmorel by

Byen ligger i ca. 1.400 meters højde, hvorfra flere pister samler sig og ender lige ved byen.
Med de hyggelige specialbutikker og de mange spisesteder er Valmorel er super hyggelig by og kommer man en aften lyder de mange lys op i mørket og skaber en helt unik stemning af varme og hygge.
Restauranterne byder på klassisk fransk mad – som bl.a oste- og rødvins-fondue.
Og skulle skibukserne revne af alt den gode mad, så ligger der 5-10 sportsbutikker så du nemt er kørende på ski igen 😉

Har du styr på pakkelisten? – Se den komplette pakkeliste her

En stor fordel ved Valmorel er helt klart at stort set alle hytter og lejligheder ligger lige ved pisten. Og det er altså lige ved pisten!
Om i vælger at leje en lejlighed, hvor i, når i har stillet jeres lyst til fondue, har muligheden for at lave jeres mad selv og på den måde holde feriebudgettet lidt nede eller i vælger luksus udgaven med 1/2 pension i et chalet – Så vil i i alle tilfælde være så tæt på pisten at selv helt små børn vil glemme alt om at brokke sig over gå-turen i tunge skistøvler.

Pistekort Valmorel Le Grand Domaine
Pistekort Valmorel Le Grand Domaine

Et sted for børn

Med perfekt ski in/ski out og brede blå pister overalt, så er Valmorel et attraktivt område for børnefamilier og kommer man i alle andre uger end uge 7, så er kø ved liften et sjældent syn. Faktisk er hele området godt sammenhængende med mange stolelifte og træklifte. Kun det tilstødende område “Longchamp” er lidt sværere at nå og da det er absolut nødvendigt at nå sidste lift inden den lukker for at nå tilbage til Valmorel, så kræver det lidt planlægning at have små børn med til dette område. (efter sigende koster det en taxa-tur på næsten 300 euro at komme for sent til den sidste lift tilbage)
Flere pister er peppet lidt op med pirat-baner, som er udstyret med opstillede pirater og flere forhindringer som skal forceres. Et sikkert hit for børn fra ca. 3 til 8 år og udfordringer som gør det både sjovt og lærerigt.

Stollift i Valmorel skiområde
Stollift

Børn har derfor optimale forhold for at få den perfekte skiferie i Valmorel og mor og far kan være helt rolige ved at tage børnene med på ski – For dette sted er skabt til børn!

Læs mere om børn på ski her

Skiskolen

I Frankrig tager de børn og skiløb alvorligt – Faktisk kræver det i Frankrig en længerevarende uddannelse at blive skilærer. Dermed sikrer de sig at alle skiskoler leverer på et højt niveau. Det betyder at du som forældre kan være helt sikker på at dit barn får den korrekte vejledning til at lære at stå på ski – både som nybegynder og som øvet. Det giver ro i maven som forældre at vi kan aflevere vores børn om morgenen velvidende at de har det sjovt samtidig med at de gennemgår en sikker udvikling, som er sat i et fast system med små indlagte tests, som skal bestås før end de kan gå videre til næste trin.

Skiskole i Valmorel
Skiskole

Spisesteder i terrænet

Bliver der tid til frokost, en kop kakao eller kold fransk øl, så er der masser af steder at holde ind. Og alle emmer af franske hyggelige bjælkehytter med udsigt over pister og bjerge og et par stykker er endda med en god varm pejs, så den varme kakao kan nydes i helt perfekte omgivelser.

Spisested i Valmorel
Spisested i Valmorel

Maden er generelt god, hvor det franske køkken er fulgt med op på bjerget. Så frokosten kan roligt nydes på bakken, med god mad for både børn og voksne. Og kommer man forbi den berømte bakke “col d Madeleine” så tøv ikke med at bestille den berømte lasagne 😉

Men her stopper hyggen tilgengæld også, for når øllen er drukket og maden er spist, skal regningen betales – og den er dyr!
En halv liter øl koster 8 til 10 euro og skal i som en familie med 2 voksne og 2 børn have en frokost med tilhørende øl til de voksne og sodavand til børnene, vil regningen typisk lande omkring de 100 euro! Så er det vist også betalt.

Spisested på pisten i Valmorel

Husk at ligge et rejsebudget inden rejsen bestilles – Beregn dit rejsebudget her.

Vores anbefaling af Valmorel

Børnvenlig☀️☀️☀️☀️☀️
Transport til stedet☀️
Området generelt☀️☀️☀️☀️
Pris☀️☀️
Samlet vurdering☀️☀️☀️

*vurderet fra 0 til 5 sole, hvor 5 er bedst.