Lej det rigtige Sommerhus

Lej det rigtige Sommerhus

januar 31, 2024 0 Af Martin Fisker

Lej det rigtige sommerhus: En ferie i sommerhus kan koste mange penge og det er derfor vigtigt at få lejet det rigtige sommerhus. Det sikrer en god ferie hvor både børn og voksne kan slappe af og nyde feriedagene.

En ferie i sommerhus er en perfekt og børnevenlig ferie. Her kan hele familien være sammen og hygge med spil, grillmad og en tur til havet 🙂
Men før den perfekte ferie kan starte er det vigtigt at få valgt det rigtige sommerhus.

Vi har lavet denne guide som kan hjælpe med at finde og leje det helt perfekte sommerhus til jeres ferie.

I denne artikel om leje af sommerhus finder du:


LÆS OGSÅ: Pakkeliste til sommerhus


Sommerhuse ved vesterhavet (Foto: Ferieogborn.dk)
Sommerhuse ved vesterhavet (Foto: Ferieogborn.dk)

5 Fordele ved at leje sommerhus

 1. Uforstyrret ferie
  I modsætning til andre ferieformer, som for eksempel camping og charterferie, så er en ferie i sommerhus en uforstyrret ferie. Her er typisk et stykke til nærmeste nabo og du og familen kan være sammen uden at blive forstyrret af larm og andre aktiviteter.
 2. Ingen vedligehold
  Har du dit eget sommerhus, kræver det at huset vedligeholdes hvert år. Det kan være træværket der skal males eller terrassen der skal repareres. Alt dette slipper du for ved at leje et sommerhus i stedet for at eje det.
 3. Mulighed for at se nye steder hvert år
  Ved at leje sommerhus kan man selv vælge hvor og hvornår man vil afsted. Dermed kan man leje et nyt sommerhus hvert år og dermed se flere af de mange fremragende sommerhusområder vi har i Danmark eller i udlandet.
 4. Man kommer ud i naturen
  De fleste sommerhuse ligger tæt på vand eller skov. Dette giver gode muligheder for at komme ud i naturen. Det kan være gåture ved stranden hvor der kan samles sten eller klatres på bunkere og klitter. Eller en tur ud i skoven, som i alle årstider er et interessant sted at komme ud.
 5. Man kommer væk fra daglige gøremål
  Vinterferie i sommerhus giver mulighed for at lave mange af de samme ting som hjemme. Der er dog den væsentlige forskel at de daglige gøremål kan ligges væk i sommerhuset. Her kan man slappe af og stresse af på en anden måde end hjemme.
Udlejningssommerhus ved Vesterhavet (Foto: Ferieogborn.dk)
Udlejningssommerhus ved Vesterhavet (Foto: Ferieogborn.dk)

Sådan lejer du det rigtige sommerhus

 1. Vælg det rigtige område
 2. Afstand til by eller strand
 3. Antal sovepladser
 4. Aktiviteter i sommerhuset
 5. Vælg prisklasse

1. Vælg det rigtige område

Når sommerhuset skal lejes, er det vigtigt at vælge et område der passer til jeres familie. I Danmark er vi heldigvis godt stillet ifht. gode sommerhusområder. Her er der masser af muligheder for at leje et godt sommerhus. Men det er vigtigt at tage højde for området sommerhuset ligger i, inden i lejer sommerhus.

Har familien brug for at komme ud og opleve noget i løbet af ferien, så skal i huske at tage højde for dette inden i lejer sommerhus. Ønsker i et sommerhus der ligger smukt i klitterne ved vesterhavet eller et sommerhus i rolige omgivelser med læ for vinden – Så skal i også huske at tjekke dette inden i lejer sommerhus.

Overvej disse ting ifht. området:


2. Afstand til by eller strand

Placeringen af sommerhuset kan også betyde meget for jeres ophold. Hvor langt er der til stranden, er der indkøbsmuligheder i nærheden og er der måske en lille hyggelig by i kan besøge i løbet af ferien? – Disse spørgsmål kan være vigtige for netop jeres ferie.

En ferie tæt på en charmerende by og med et sommerhus i vandkanten kan være svære at finde. Men sørg for at tjekke at afstanden til strand og by ikke er alt for lang, hvis dette er vigtigt for netop jeres ferie.


3. Aktiviteter i sommerhuset

Der findes mange forskellige sommerhuse til leje – Der er specielt stor forskel på indretningen af sommerhuse. Her er det en god ide at have fokus på de præferencer i måtte have. Skal der være indendørs swimmingpool, brændeovn, opholdsrum eller andre aktiviteter i sommerhuset. Specielt i de kolde måneder, hvor man typisk opholder sig mere indenfor, kan det være en god ide at overveje at leje et sommerhus med aktiviteter til børn og voksne.

Overvej om i har brug for følgende aktiviteter i sommerhuset:

 • Swimmingpool
 • Indendørs Spa
 • Udendørs Spa
 • Vildmarksbad
 • Sauna
 • Aktivitetsrum (evt. med Bordfodbold, poolbord og lign.)
 • Brændeovn (Giver hygge i de kolde måneder)

4. Antal sovepladser

Det giver nok sig selv at der skal være sovepladser til alle 🙂
Men det er vigtigt at være opmærksom på hvordan sovepladserne er placeret og indrettet.

Er det en sommerhustur med bedsteforældre, så er det oftest ikke en særlig god ide at lade dem sove i en køjeseng. Og små børn kan typisk ikke sove på en hems, da det vil kræve at de selv kan komme op og ned ad stigen.
Tjek derfor altid indretningen i værelserne og hav en klar ide om fordelingen af senge og værelser inden i lejer sommerhuset.


5. Vælg prisklasse

Alle de 4 ovenstående krav og ønsker er selvfølgelig hver især noget der har stor indflydelse på prisen for at leje sommerhuset. Her kan det være nødvendigt at slække på nogle af kravene for at det harmonerer med feriebudgettet.

Det er også vigtigt at være opmærksom på at prisen for at leje sommerhuset ikke er hele udgiften. Her kommer der typisk udgifter til rengøring og strøm. I nogle tilfælde skal du også betale for vand.

Udgiften til strøm varierer utrolig meget alt efter årstid og om der er opvarmet pool, savna eller spabad. Disse aktiviteter er noget der koster en del at benytte.

– Du kan lave dit eget ferie/rejse-budget her


Lej det rigtige sommerhus (Foto: Ferieogborn.dk)
Lej det rigtige sommerhus (Foto: Ferieogborn.dk)

Lej det rigtige sommerhus med disse udlejere

Der findes flere udbydere af sommerhusudlejning. Her har vi listet nogle af de udbydere som vi selv har gode erfaringer med.

TIP: Vær opmærksom på at nogle sommerhuse kan lejes ved flere bureauer. Det kan derfor være en god ide at søge i det ønskede område hos flere udbydere.

UdlejningsbureauKort InfoWebsite
EsmarkEsmark er et mindre bureau med speciale i at udleje sommerhuse ved vesterhavet i midtjyllandwww.esmark.dk
NovasolMed mere end 8.000 sommehuse til udlejning i fordelt i hele Danmark, er Novasol et af de største udlejningsbureauerwww.novasol.dk
DansommerDansommer udbyder sommerhuse i hele norden – og med mere end 8.000 sommerhuse bare i Danmark er de en af de store udlejningsbureauerwww.dansommer.dk
Sol og StrandSol og Strand har mere end 5.000 sommerhuse til udlejning, fordelt i det meste af Danmarkwww.sologstrand.dk
DancenterDancenter har sommerhuse i de nordiske lande. Herunder omkring 7.000 sommerhuse til udlejning i Danmarkwww.dancenter.dk
Udlejning af sommerhuse i Danmark
Ferie ved vesterhavet (Foto: Ferieogborn.dk)
Ferie ved vesterhavet (Foto: Ferieogborn.dk)

FAQ – Lej det rigtige sommerhus

Hvad koster det at leje et sommerhus?

Det varierer meget alt efter beliggenhed, størrelse og aktiviteter i sommerhuset. Læs mere i artiklen.

Hvad koster det at benytte spabad og sauna i et lejet sommerhus?

Det kan være dyrt at benytte sauna, spabad og swimmingpool i et lejet sommerhus, da man typisk betaler seperat for strømmen. Læs mere i artiklen.

Hvordan lejer man et sommerhus?

Det er nemt at leje et sommerhus – Men der er en del ting man skal overveje inden man kaster sig ud i det – Læs mere om det her.

Hvad skal du overveje inden du lejer sommerhus?

– Beliggenhed
– Område
– Pris
– Aktiviteter
og meget mere – Få mere info i artiklen