Kalø slotsruin

Kalø slotsruin

oktober 17, 2020 Slået fra Af Naturen i Danmark
Brugernes bedømmelse af Kalø Slotsruin
Sending
User Review
0 (0 votes)

Kalø slotsruin ligger på Djurslands sydkyst på den lille ø – Kalø Vig. Her finder man resterne af det tidligere kongeslot – Kalø Slot. Det er kun ruinerne der er tilbage fra det oprindelige slot, men det er alligevel en god og spændende oplevelse at komme helt tæt på det gamle slot.

Der er mulighed for at parkere ved Kalø Slots cafe, der ligger ca. 1 km fra slotsruinen. Herfra kan man gå på den anlagte vej fra fastlandet til den lille bakkede ø – Kalø. Vejen derud er belagt med sten, som giver et tilbageblik på vejforholdende i gamle dage. I caféen kan man mad, is og kaffe. I sommerperioden er der mulighed for at få en guidet tur.

Området omkring Kalø Vig Slotsruin er fyldt med naturskønne områder og gammel danmarkshistorie. Bla. Store Bavnesten og Kalø Hovedgaard, som tidligere lå på selve Kalø. Hovedgården blev dog flyttet pga. pladsmangel i 1700-tallet.

Om Kalø Slotsruin

Kalø Slot – Som nok nærmere var en borg – havde ganske få år inden det blev revet ned igen. Årsagen var at slottet som blev bygget i 1313 af Erik Menved, skulle nedkæmpe lokal opstand imod kongen. Men allerede 7 år senere måtte kongen acceptere at nedrive den, af lokalbefolkning forhadte borg.

Nedrivningen varede dog også kort tid, da borgen herefter blev genopført og fungerede herefter med skiftende ejere som borg og gods. Dette varede indtil 1673, hvor borgen endnu engang blev revet ned og materialerne blev sejlet til København og benyttet til opførelsen af Charlottenborg på Kongens Nytorv.Find vej

Kalø slotsruin
Molsvej 31
8410 Rønde
Danmark